Brochures
Brochures Downloads

Aanmelden

Wanneer u onze nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u zich hieronder aanmelden.

 

Voorbereidingsweekend 7,8 en 9 oktober 2011

Het weekend van 7,8 en 9 oktober stond voor een aantal studenten in het teken van het eerste voorbereidingsweekend van ISOP.  In dit weekend kregen een aantal studenten uit Zwolle en Groningen de benodigde informatie over hun stage die ze willen gaan volgen in de landen Costa Rica en Nicaragua.  In totaal gaan er in januari  9 studenten via ISOP naar deze landen. Leon Kleinjan, Miranda Reijnders, Lars Nobbe, Sander ten Tusscher en Maikel Rijnenberg gaan zich inzetten voor het project in San José(Costa Rica), Judith en Janneke gaan met z’n tweeën naar Turrialba(Costa Rica) en Mark gaat samen met Nikki naar Nicaragua. Genevieve, projectcoordinator van Nicaragua, was ook het gehele weekend aanwezig. Ze vertrekt op 10 oktober richting Nicaragua om alvast de voorbereidingen te verrichten die nodig zijn om Nikki en Mark te ontvangen. Gelukkig kon ze dit weekend ook aanwezig zijn om het tweetal te voorzien van haar enthousiasme.

Vrijdag 7 oktober

Iedereen werd vrijdag om half 8 verwacht bij Mesacosa. Op Leon na waren alle nieuwe projectleden aanwezig onder leiding van een aantal bestuur- en oud-projectleden. Na allemaal een bakje thee of koffie te hebben genuttigd kreeg iedereen even de tijd zich via een voorwerp te introduceren.  Deze voorwerpen waren erg gevarieerd, het ging van een jip en janneke boek tot aan een telefoon uit de jaren 60. Na deze introductie werden er nog een aantal spelletjes gespeeld om elkaar wat beter te leren kennen. Het 1e spel waarbij er tostiijzers,olifanten en James bonds na gedaan moesten worden, viel goed in de smaak bij de meesten. Hierna werd ter afsluiting nog een spelletje ‘jungle speed’ gedaan.  Bij dit spel werd al duidelijk dat de winnaarsmentaliteit bij de meesten wel goed zit. Niet alleen het stokje vloog over de tafel, ook de deelnemers zelf vlogen letterlijk over de tafel. Na nog een drankje gedaan te hebben ging iedereen na zijn of haar slaapgelegenheid. De meesten werden ondergebracht in de villa van Lars en Maikel waar ze hebben genoten van gehaktballetjes en warme broodjes.

Zaterdag 8 oktober

De zaterdag stond in het teken van de vele informatie die de studenten deze dag zouden krijgen. Er stond namelijk behoorlijk wat op het programma. Je eigen verwachting, doelstellingen van ISOP,Sport en ontwikkelingssamenwerking,fundraising en natuurlijk sport en spel waren de kopjes die op het programma te zien waren. De dag begon echter eerst rustig om half 10 met een kopje koffie en thee. Ook Leon zou vandaag aansluiten bij de groep. Alleen had hij wat problemen met het vervoer. De NS was zo vriendelijk om hem 2 uur in de kou te laten staan voordat hij aan mocht sluiten bij het echte werk.  Na de koffie en de thee werd de groep verplaatst naar een lokaal waar iedereen op een poster duidelijk mocht maken waarom ze zo graag naar Costa Rica of Nicaragua wilden. Door verschillende teksten en plaatjes uit tijdschriften en kranten te knippen werd dit door iedereen op een innovatieve manier duidelijk gemaakt. Na deze korte presentaties ging het verder met een stuk informatie over de doelstellingen van ISOP en sport en ontwikkelingssamenwerking.

Na dit informatieve gedeelte was er ook nog wat tijd vrijgemaakt voor 2 uurtjes sport en spel. Deze lessen werden gegeven door Genevieve. Deze had een leuke les voorbereid waar we als team verschillende spelletjes moesten verzinnen met weinig materiaal. Na deze spelletjes met z’n allen gespeeld te hebben was het nog tijd voor een potje volleybal.  Helaas waren de partijen een beetje oneerlijk verdeeld waardoor het team van bestuursteam van ISOP 2 keer over een kansloze nederlaag leed. Na deze sportieve uurtjes was het tijd om een hapje te eten met elkaar.  Iedereen kreeg een taak voor deze avond.  De groep werd verdeeld in een koopploeg, kookploeg en een afwasploeg.  Nadat we met z’n allen hadden genoten van het avondmaal, werd de avond nog even voortgezet met een spelletje weerwolven. Een geweldig spel waar iedereen ook helemaal in op ging. De avond werd nog even in stijl afgesloten in café de drie gezusters.

Zondag 9 oktober

Voor iedereen begon ook deze dag weer om half 10. Toch kwam iedereen na een redelijk korte nacht toch nog met een stralend gezicht binnenwandelen in het Willem-Alexander Sportcentrum.  De zondag stond in het teken van de ervaringen van oud-projectleden. Alle groepen kregen dus een presentatie van een oud-projectlid die hierin zijn of haar ervaringen vertelde. Dit was voor iedereen erg interessant. Na deze presentaties werd het weekend nog afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Al met al was het een erg bruikbaar weekend waar alle nieuwe projectleden erg van genoten hebben. Dit weekend was ook erg goed geregeld o.l.v Corry, Danielle en Melanie. Ook alle bestuursleden en oud-projectleden zorgden ervoor dat het weekend geslaagd was.

 

 

 Friday 14 October 2011