Brochures
Brochures Downloads

Aanmelden

Wanneer u onze nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u zich hieronder aanmelden.

 

Maandverslag Oktober San Jose: Voetbalschool (Escuela de Futbol)

Maandverslag Oktober
Maandverslag Oktober San Jose

Voetbalschool

Op de voetbalschool wordt nog steeds elke zaterdagmorgen training gegeven door de trainer Sergio, vrijwilligers, en ons. Ons doel is om een vaste groep voetballers te krijgen en met deze groep tevens wedstrijden te houden. Echter is het erg lastig om hier vastigheid in te krijgen maar komt ons te bereiken doel steeds dichter in de buurt. Momenteel hebben we elke zaterdag rond de 25 jonge jongens en 12 grote jongens.
Oktober is een echte regenmaand geweest en we hebben daarom twee weken geen gebruik kunnen maken van het grasveld bij het de Casa de Deporte. We  willen graag  voor continuïteit zorgen, dus hebben we samen met de trainer en de vrijwilligers training gegeven op het betonnen veldje dat ook op het terrein te vinden is. We hebben hier techniekvormen gadaan en veel kleine wedstrijdjes in toernooivorm afgewerkt. De kinderen kregen allemaal verschillende kleuren tenues aan en deze kleuren werden aan en land gekoppeld. Zo hebben onder meer Duitsland, Brazilië, Costa Rica en Portugal op het betonnen veldje onderling uitgemaakt wie het beste was. Geheel tegen de verwachtingen in heeft Costa Rica aan het langste eind getrokken.
Vanuit Gemert, de woonplaats van Johannes Wilhelmus Lambertus Maria (Jan-Willem) van der Putten, zijn door v.v. Gemert ingezamelde spullen gedoneerd aan het project van de voetbalschool. Deze spullen zijn met een vliegtuig overgevlogen naar Costa Rica en zijn ondertussen geïnventariseerd. Het is een enorme hoeveelheid spullen! Zo hebben we heel veel nieuwe en tweede hands voetbalschoenen, sportschoenen, scheenbeschermers, keepers handschoenen, trainingpakken en voetbaltenues ontvangen.
Er zijn wat moeilijkheden met invoeren van deze spullen, ze staan op dit moment nog bij de duane. De verwachting is dat we begin november de spullen tot onze beschikking hebben.

Engelse les

We hebben nog steeds de intentie om Engelse les te geven op woensdagavond. Echter is het hier in de maand oktober niet echt van gekomen. Dit om verschillende redenen: Het kantoor van Giovanni was bezet omdat er vergaderingen plaats vonden, Melle is een week naar Jamaica geweest en Jan-Willem en Tomas zijn naar Panama geweest. Echter proberen we deze Engelse lessen wel weer op te pakken in de maand November.

Bewegingsonderwijs op school
In de maand oktober hebben er niet veel lessen plaats gevonden. Dit heeft enkele redenen, ten eerste omdat het regen seizoen hevig was in deze maand. De ´lokalen´ waar les gegeven wordt zijn in de openlucht, dus is het niet mogelijk om les te geven wanneer het regent. Ten tweede omdat Melle een week op Jamaica doorbracht en ten derde omdat er een week congressen waren voor de docenten.
Verder is de manier van werken ongewijzigd. De docenten worden geholpen/opgeleid in het geven van bewegingsonderwijs en daar is al vooruitgang in te zien. Na het aanreiken van lesstof, en waar nodig opstarten van, nemen de docten de les over en loopt dit vaak heel goed.
De resterde tijd van het project zal er nog meer zelfstandigheid gevraagd worden van de docenten, om ze voor te bereiden op de periode dat ze niet meer begeleid zullen worden.

Zwemlessen

Eindelijk is het dan zover! We hebben een datum gepland en alle kinderen zijn op de hoogte gesteld van de zwemlessen. Eind Oktober hebben er 84 kinderen zich opgegeven voor de zwemlessen. Nadat alle leerlingen een contract hebben gekregen is het nu nog afwachten hoeveel er daadwerkelijk  zullen gaan participeren. Maar we verwachten dat dit ook geslaagd project gaat worden!

Vakantie
We zijn hier in Costa Rica met een toeristen visum. Dit visum maakt het mogelijk dat we maximaal 90 dagen legaal in het land mogen verblijven. Sinds 29 juli zijn er al heel wat dagen verstreken, dus werd het tijd om minimaal 72 uur het land uit te gaan om in aanmerking te komen voor een nieuw toeristen visum.
Zoals eerder al vermeld zijn Tomas en Jan-Willem naar Panama, Bocas del Toro geweest. Zij hebben in Panama een super leuke tijd gehad en veel mensen ontmoet van over de hele wereld. Ook erg veel Nederlanders tegen gekomen wat natuurlijk heel gezellig was!
Melle heeft er voor gekozen om een trip naar Jamaica te maken. Van dinsdag 18 tot en met dinsdag 25 oktober heeft hij heel wat afgereisd en meegemaakt op het eiland.
Na een verfrissende periode buiten Costa Rica hebben we goede moed om de laaste maand productief af te sluiten. Er staat nog veel op de planning voor de komende maand. Bijvoorbeeld 2 sportdagen, beginnen met het geven van de zwemlessen voor het zwemproject en natuurlijk verder gaan met de lopende projecten.Tuesday 15 November 2011