Brochures
Brochures Downloads

Aanmelden

Wanneer u onze nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u zich hieronder aanmelden.

 

Laatste nieuwsbrief van Lisanne uit Costa Rica

Hola!

Dit is mijn laatste update voor jullie. Inmiddels ben ik al weer een paar weekjes in Nederland. Ik had besloten om eerder naar huis te komen van wegen prive omstandigheden.  Mijn stage op Primary school Amadita was klaar want de kinderen hadden zomervakantie / kerstvakantie.  Mijn laatste trainingen op de voetbalschool zaten er ook bijna op. Helaas had het enorm veel geregend de laatste weken en vooral in de weekenden dus de trainingen gingen vaak niet meer door. Gelukkig heb ik mijn laatste training voor mijn onderzoek/scriptie nog kunnen uitvoeren voordat mijn vliegtuig vertrok. Maar helaas betekende dat, dat ik het toernooi niet meer mee kon maken. Samen met de trainers van de voetbalschool zijn we nog gezellig gaan uiteten in Lincoln Plaza, in het restaurant gedeelte.

Tijdens mijn verblijf heb ik ontzettend veel geleerd over de cultuur en gewoontes van de mensen en heb ik ook super veel leuke en interessante mensen ontmoet. Ik heb leuke dingen meegemaakt maar ook minder leuke dingen. Het hoort er allemaal bij en ik ben enorm blij dat ik de stap heb gezet om zelfstandig en alleen naar Costa Rica te vliegen. Een leerzame en interessante ervaring om nooit meer te vergeten. 

Ik ben nu ongeveer 3 weken thuis en ik merk dat ik zelf best wel veranderd ben maar dat de mensen om mij heen en Boekel, het kleine dorp waar ik in woon precies hetzelfde zijn gebleven. Was even wennen maar ik ben toch blij om weer thuis te zijn. Inmiddels heb ik ook al een baan gekregen ondanks dat ik nog aan het studeren ben.  In Costa Rica zag ik een vacature voorbij komen en ik dacht, ‘niet geschoten is altijd mis’. Dus het Nederlandse leven is weer begonnen voor mij.

ISOP bedankt voor de samenwerking. De laaste puntjes zullen nog op de i worden gezet en ik zal dit zo snel mogelijk regelen met de Tico’s. En ik vind het een super leuk idee als er een aantal Tico’s naar Nederland komen. Ben benieuwd wat ze ervan vinden. De voetbalschool zal nu zelfstandig functioneren met het lokale bestuur. ISOP zal nog actief zijn vanuit Nederland om de voetbalschool te adviseren.

Groetjes Lisanne

 Thursday 08 January 2015