Brochures
Brochures Downloads

Aanmelden

Wanneer u onze nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u zich hieronder aanmelden.

 

De allerlaatste nieuwsbrief van San José 2011-I

Alsof we wereldkampioen Formule 1 zijn geworden, zo snel is de projectperiode voorbij gevlogen. De maand juni was een vreemde maand. Alles stond in het teken van de ‘allerlaatste’...

De allerlaatste lessen
De lessen op de Pestalozzi en de Juan Flores zijn eind juni afgelopen. Op de Juan Flores hebben we mooie dingen bereikt, de sportlessen worden na de vakantie in juli overgenomen door de docenten zelf. Met behulp van een boek met 50 spellen, gemaakt door Floor en Steffan gaan de docenten (naar eigen zeggen) gemotiveerd aan de slag. Op de Pestalozzi zijn weer een aantal stappen gezet naar zelfstandigheid, al verloopt dit een stukje moeizamer.

De allerlaatste zwemles
Met 15 kinderen en hun ouders/verzorgers bestormden wij dinsdag 21 juni het zwembad in Guadelupe. Hier gingen de jongens en meisjes wel even laten zien wat ze allemaal geleerd hadden. Borstcrawlen, onderwater zwemmen, de superman-drijver en op de rug, ze konden het allemaal. De een wat beter dan de ander, maar iedereen verdiende een diploma en een medaille. Christal, de afgelopen zes maanden verantwoordelijk geweest voor het zwemproject, dacht ook nog aan de gezondheid van de kinderen en zorgde voor vers fruit en drinken.

De allerlaatste bestuursvergadering
Met de hele groep, ook de meiden uit Turrialba, zaten we om de tafel. Goed voorbereid met koffie en taart. Resultaat: Een vier uur durende vergadering waarin alle zaken van het afgelopen halfjaar naar voren zijn gekomen. Evaluaties, nieuwe ideeën, tips & trics voor de volgende groep, alles hebben we gehad. Van Oscar en Guisella is voor de allerlaatste keer afscheid genomen.

De allerlaatste voetbaltraining
Escuela de Fútbol Holanda-Purral. Inmiddels een echte troef geworden van projectgroep 2011-1. Gershom en Denise hebben hier vanaf januari enorm veel energie in gestoken en dat heeft zich uitbetaald. Ruim 60 kinderen krijgen nu wekelijks voetbaltraining van een professionele trainer en spelen bijna wekelijks wedstrijden. Er ontstaan inmiddels nieuwe problemen omdat de groep te hard groeit! Mooi om te zien is de zekerheid dat de kinderen volgende week gewoon weer training hebben, ook als wij vertrokken zijn.

De allerlaatste sportdag
Die stond gepland op 19 juni. Helaas, door wat communicatieve misverstanden heeft deze niet plaatsgevonden. In de afgelopen maanden zijn deze sportdagen maandelijks gehouden, Denise was hier verantwoordelijk voor. Gemiddeld kwamen er zo’n 30 á 40 kinderen af op een ochtend vol met spelletjes en soms een aansluitende voetbalwedstrijd van de voetbalschool.

De allerlaatste..
  .... Gallo Pinto
  .... keer eten met de gastfamilies
  .... keer voor 30 cent met de bus naar San José
  .... keer de kakkerlak uit je kamer verjagen
 
We zijn een ervaring rijker en danken Stichting ISOP voor deze mogelijkheid. We hebben genoten!!

Projectgroep 2011-1 San José
Denise Daniels
Christal Meijer
Floor Wolthuizen
Gershom Mulder
Steffan Jansen
  Wednesday 29 June 2011