Brochures
Brochures Downloads

Aanmelden

Wanneer u onze nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u zich hieronder aanmelden.

 

Wat doen wij

ISOP staat voor Internationale Studenten Ontwikkelings Projecten, dat wil zeggen, projecten die gestart en uitgevoerd worden door studenten, met een internationaal karakter. Hierbij wordt sport en spel ingezet als middel. Al onze projecten zijn begonnen in het hoofd van een individu. Een Nederlander, een Costa Ricaan of iemand uit Zambia. Allemaal hebben zij een visie. Sport inzetten om de jeugd te activeren, om ze sterker te maken en ze te betrekken in de maatschappij. In elk land bestaan de programma’s uit een basis- en verschillende deelprojecten.

De basis is bewegingsonderwijs geven op scholen waar nog geen aandacht is voor dit onderwerp. We trachten het onderwijzend personeel te overtuigen van de waarde van sport en de bijdrage die bewegen heeft aan de ontwikkeling van kinderen. Enthousiaste docenten worden opgeleid om daarna ook zelfstandig lessen bewegingsonderwijs voort te zetten. Naast docenten bereiken we vele kinderen met verschillende sport- en spel activiteiten. Een krachtige ingang met veel bereik. In alle landen is dit de basis. Daarnaast zijn er verschillende deelprojecten, bijvoorbeeld; Kinderen met een handicap in Turrialba, Costa Rica, beleven naast de gewone lessen ook aangepaste sport en spelactiviteiten. In samenwerking met een lokale school worden verschillende activiteiten aangeboden. Samen met onze partner Sport In Action zijn Nederlandse studenten actief als trainer of coach van een sportteam in Lusaka, Zambia. De studenten helpen de lokale trainers in hun zware taak om bijvoorbeeld de deelnemers te informeren over de gevaren van HIV en AIDS.

Een zwemschool in de hoofdstad van Costa Rica. Door middel van deze zwemlessen, worden kinderen uit een achterstandswijk in contact gebracht met een sportactiviteit waar ze andere nooit aan deel kunnen nemen. Kinderen leren letterlijk het hoofd boven water te houden. Kinderen krijgen eigenwaarde en voelen zich zeker. Zwemmen is blijkbaar niet alleen voor hen die het kunnen betalen…

Sport en spelmiddagen brengen hele families op de been in Las Azucenas, Nicaragua. Gezinnen die anders achter de TV kruipen, kinderen die in huis blijven, komen nu naar de sportvelden en beleven een geweldige middag. Ouders en kinderen hebben samen plezier en gaan vrolijk naar huis.

Wil je meer weten over wat wij in elk land doen? Bekijk dan alle projectinformatie bij wat doen wij over lees de projectinformatie bij downloads.