Brochures
Brochures Downloads

Aanmelden

Wanneer u onze nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u zich hieronder aanmelden.

 

Projecten - Costa Rica - Turrialba

Wat doet ISOP in Turrialba

Het project Turrialba is gevestigd in het stadje Turrialba op zo'n 2 busuren van de hoofdstad San José. Turrialba is gelegen in een vallei met prachtige natuur. Turrialba heeft zo'n 30.000 inwoners en heeft alle faciliteiten voorhanden. 

Taken pakket van Turrialba

Het project Turrialba verzorgt sportontwikkelingswerk voor kinderen met een handicap. Deze handicap kan variëren van onder andere doofheid, hersenletsel en andere lichamelijke aandoeningen, maar ook ontwikkelingsstoornissen als ADHD of autisme. Deze kinderen leven vaak gescheiden van de rest van de maatschappij. Door middel van sportontwikkelingshulp proberen we kinderen met een handicap een betere positie in de maatschappij te geven. Dit gebeurt door de faciliteiten te verbeteren op de doelscholen, het vergroten van zelfvertrouwen en lichamelijk bewegen van de kinderen. Daarnaast proberen we deze kinderen ook meer te laten integreren in de lokale samenleving.

De coördinator van het project Turrialba is Oscar Froilan Rodriguez Jimenez, hij begeleidt de projectleden van ISOP. Hij is werkzaam op een van de doelscholen als fysiotherapeut en hij werkt dus ook samen met de projectleden. De projectleden van het project van Turrialba zijn werkzaam op drie plekken. Ze zijn werkzaam op Centro de Educación Especial Alvaró Rojas Quíros dit is een school voor speciaal onderwijs. Ook zijn ze werkzaam binnen CAIPAD een instelling voor volwassen gehandicapten. Tot slot zijn ze werkzaam op de school Grano de ORO, deze school ligt in het indígena gebied, dit is een gebied waar nog veel van de inheemse bevolking woont.

'Een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling, zowel op lichamelijk, emotioneel, sociaal en cognitief gebied, een breder en toegankelijker sportaanbod creëren en vergroting van sociale cohesie bij kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking door middel van bewegen en lichamelijkheid, daarnaast ondersteunen, begeleiden, ontwikkelen en kennis uitwisselen waar nodig is binnen de doelscholen en lokale maatschappij.'

Zie voor meer informatie de brochures!!